Site icon ניקוי רעלים

מתכון לסופגניות שלא דורשות ניקוי רעלים לאחר אכילתן

מי לא אוהב סופגניות? התקופה הזאתי בשנה, בזמן חג החנוכה, שהמאפיות מתמלאות בריח המדהים של סופגניות טעימות.מתכון לסופגניות שלא דורשות ניקוי רעלים לאחר אכילתן סופגניות קלאסיות עם ריבה, סופגניות ממולאות בריבת חלב או בקרם פיסטוק או קרם וניל – ישנן סופגניות בשלל טעמים וגדלים ואת כולן אנחנו אוהבים. אבל עם כל היופי והטעם האלה, מגיעות גם הקלוריות המטורפות וקצת רגשות אשמה. במיוחד בשביל זה אנחנו רוצים לשתף אתכם במתכון לסופגניות שלא דורשות ניקוי רעלים לאחר אכילתן.

מהי סופגנייה?

סופגנייה (או ספגנית) היא מאכל עונתי העשוי מבצק אשר מטוגן בשמן עמוק. הסופגנייה מהווה את הגושפנקה לכך שהחג החנוכה קרב ובא. מספר שבועות לפני חג החנוכה המאפיות מתחילות להתמלא בסופגניות ריחניות וטעימות.

ולמה בעצם קוראים לסופגנייה סופגנייה?

ובכן, השורש של המילה הוא ס.פ.ג אשר מתאים מאוד למהותה של הסופגניה, שהרי היא סופגת לתוכה המון שמן בזמן הטיגון.

מדוע אוכלים סופגניות דווקא בחנוכה?

כפי שאנחנו כבר יודעים, הסופגניה מטוגנת בשמן עמוק, ואיזה נס אנחנו חוגגים בחג החנוכה? – נס פח השמן. מסיבה זו הרי זה רק ראוי שנאכל מאכלים מטוגנים בשמן בחג החנוכה, נשמע הגיוני סך הכל, לא?.

גם לביבות הן מאכל אהוב שאנחנו רגילים לאכול בחג החנוכה וגם הלביבות מטוגנות בשמן עמוק.

לא רק בישראל, הסופגנייה היא מאכל בינלאומי

לא רק אצלנו כאן בישראל אוכלים סופגניות, ולמעשה הסופגניות נמצאות בהמון מדינות אחרות. למשל, בגרמניה, אנחנו חולקים עם הגרמנים את הסופגנייה הקלאסית במילוי ריבה. בגרמניה היא נקראת ״ברלינר״ (בדרום גרמניה היא נקראת ״קראפפן״). בפולין הסופגנייה נקראת ״פונצ׳׳ק״, בצ׳כיה היא נקראת ״קובליהה״ ובסלובניה היא נקראת ״קרוף״.

מתכון לסופגניות – ללא טיגון וללא רגשות אשם

אין מישהו שלא אוהב סופגניות. מה יש לא לאהוב? בצק מטוגן בשמן עמוק עם קרם ואבקת סוכר מעל – חלומי. אבל רבים מאיתנו לא אוכלים סופגניות כי זה משמין או שהם אוכלים רק אחת למרות שהם רוצים עוד או שהם אוכלים כמה סופגניות שהם רוצים אבל מרגישים רע עם עצמם אחר כך על כך שהם לא הצליחו להתאפק.  עכשיו, לא צריך יותר להרגיש רע או להתקמצן על כמות הסופגניות. נסו את המתכון המעולה הזה ותראו שאפשר לאכול סופגניות בשפע.

מצרכים עבור 12-14 סופגניות:

עבור הבצק:

4 כוסות קמח כוסמין לבן
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר חום
1/3 כוס רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שמן
1 כוס מים חמימים
1/2 כפית מלח

עבור הציפוי:

2 כפות מייפל
2 כפות שמן קוקוס

עבור הריבה:

300 גרם תותים
1 כף מיץ לימון
2/3 כוס סוכר חום

לקישוט:

50 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה של הבצק:

אופן ההכנה של הריבה:

אפייה:

יש לחמם את התנור ל-190 מעלות טורבו ולאפות את הבצק של הסופגניות עד שהן מזהיבות מעט (10-12 דקות), להוציא ולתת להן להתקרר מעט בחוץ.

מילוי וקישוט: לאחר שהסופגניות התקררו מעט, מלאו אותן בריבה ופזרו מעל אבקת סוכר.

תהנו, חג שמח ובתאבון!

אולי יעניין אותך גם:

הפחתת רמות הכולסטרול באמצעות הליך ניקוי רעלים

תפריט לניקוי רעלים – המזונות המומלצים

Exit mobile version